Kriminologen Leif GW Persson har lett granskningen av ouppklarade fall. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Kriminologen Leif GW Persson har lett granskningen av ouppklarade fall. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.

Leif GW Persson går till TV4

"Folk byter ju jobb hela tiden?"
1:58 min

I går gjorde den folkkäre kriminologen Leif GW Persson sitt sista avsnitt av Veckans brott i SVT, som sänts i åtta år. I dag kom beskedet att han istället går över helt till TV4.

– Det är väl inget konstigt, folk byter ju jobb hela tiden? säger Leif GW Persson när Ekot ringer upp.

Han ska återkommande vara med i Nyhetsmorgon och utöver att fortsätta med GW:s mord ska han också arbeta med ett nytt aktualitetsprogram. Men hur programmet kommer utformas är inte klart än.

– Jag funderar på det hela tiden, men så fort jag funderat färdigt så kommer alla få ta del av de tankarna, men jag har inget som jag kan avhandla nu så att säga, säger Leif GW Persson.

Veckans brott har sänts i åtta år och totalt har det blivit 161 program.

– Man brukar säg att man ska sluta på topp, ungefär så, det sa jag väl i tv igår också har jag en känsla av? Det var inget jag hittade på, det var sant.

TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk är väldigt glad att välkomna Leig GW Persson.

– Det är ju något av en drömvärvning för oss, vi har ju under lång tid velat ha hela Leif hos oss. Vi har pratat med honom under några års tid, men det var först nu som tillfället fanns att göra hela förflyttningen, och jag är väldigt glad för att den blev av till slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".