Uppröjning klar efter World Trade Center

Räddnings- och uppröjningsarbetet på "Ground Zero" - platsen där World Trade Center stod på södra Manhattan ska vara avslutat den 30 maj - då en en rad ceremonier kommer att hållas vid området. Det har New Yorks borgmästare Michael Bloomberg meddelat.

Bland andra anhöriga till de drygt 2.800 människor som miste livet i World Trade Center kommer att bjudas in. Hittills har bara drygt 1000 av offen kunnat identifieras och Blomberg säger att sökandet efter kvarlevor kommer att forsätta även efter den 30 maj. Uppröjningsarbetet på Ground Zero har kostat omkring 750 miljoner dollar - bara en tiondel av vad som ursprungligen beräknades - över 7 miljarder dollar. Det är fortfarande inte klart vad som ska ersätta World Trade Center-byggnaderna. Många New York-bor vill att området görs till en minnespark för att hedra offren, medan borgmästare Bloomberg vill ha nya kontorsbyggnader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".