Tiden för att deklarera förlängs

1:23 min

Skatteverket förlänger tiden för inlämning av deklarationer på papper till och med i morgon, rapporterar SVT nyheter.

Efter att Skatteverket tagit bort brevinkasten försökte folk i dag trycka in deklarationerna i dörrspringor.

Efter deklarationsperioden förra året valde skatteverket att ta bort alla brevinkast runt om i landet. Information som inte riktigt nått ut och skapade en del förvirring inför sista deklarationsdagen.

– Jag tycker inte att vi nått ut tillräckligt bra om inte alla visste om det. Sen är det en jätteutmaning att nå ut med deklarationsinformation innan just jag som individ tänker på deklarationen, säger deklarationsexperten Johan Schauman på skatteverket.

Brevinkasten togs bort förra året av säkerhetsskäl men informationen har som sagt inte nått ut till alla. De deklarationer som nu pressats in i dörrspringor kommer att hanteras som vilken lämnad deklaration som helst försäkrar Johan Schauman på skatteverket. För den som inte vill deklarera digitalt finns det fortfarande alternativ.

– Då går det jättebra att lämna deklarationen i en postlåda, det enda du behöver är ett kuvert och ett frimärke. Vill du inte lämna den i en postlåda utan i handen till någon som jobbar på skatteverket då går det bra att komma in i morgon också, säger deklarationsexperten Johan Schauman på skatteverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista