Poliser.
En av arbetsmiljöerna för för poliser - utanför fotbollsarena inför befarade bråk. Foto: Adam Ihse/TT

Polisenkät skulle skickas till chefen

1:06 min

När tusentals anställda på polisen nyligen skulle delta på en årlig intern undersökning om sin arbetsmiljö så skulle svaren mejlas direkt till närmaste chefen.

På det här sättet kunde cheferna se vem som hade svarat på specifika enkäter.

En polisanställd som Ekot pratat med, som vill vara anonym, berättar att flera i hans enhet inte svarade sanningsenligt.

– Jag reagerade väldigt starkt på det där. För chefen sa så här: "När ni har fyllt i det här, då skickar ni det till mig". Jaha! Vad händer då? Då fyller ju ingen i gult och rött, utan alla fyller i grönt - för de vill ha högre lön.

– De vill ju förstås säga att det är jättebra på arbetsplatsen. Och sedan så kan chefen visa uppåt att det är fantastiskt bra på vår enhet. Det är ju helt vansinnigt att göra på det här sättet, säger sedan den polisanställde som vill vara anonym.

Det var under april och maj i år som Polismyndigheten skulle genomföra en undersökning bland samtliga anställda i landet. Enkäten som skickades ut gällde organisationen och den sociala arbetsmiljön med frågor som handlade om bland annat närmaste chef, arbetsbelastningen och arbetsklimatet. Frågor som alltså direkt berör relationen anställd-chef.

Svaren på flera av frågorna tolkades också av de anställda, som Ekot varit i kontakt med, som direkta betyg på chefen. Men i stället för att lämna in enkäten anonymt så skulle de anställda alltså skicka tillbaka svaren med vändande e-post direkt till sin chef.

Sammanställningen av svaren skulle sedan ligga till grund för samtal inom grupper och enheter på polisen, för att diskutera förbättringar som i så fall skulle behöva göras.

Mikael Hansson är lektor i arbetsrätt vid Göteborgs universitet. Han tycker att polisen på grund av förfarandet inte kan förvänta sig något vettigt resultat från undersökningen, även om ledningen inte formellt begått något fel.

– Jag kan inte så där på rak arm komma på någonting som skulle hindra dem från att göra så här. Men spontant skulle jag fråga mig om den är värd någonting, egentligen. Och lägger man enkäten till grund för samtal så är väl den i sin tur ganska värdelös, kan man tänka sig. Arbetsgivaren kan väl göra så här, men kan kanske inte förvänta sig några vettiga svar, säger Mikael Hansson.

Enligt vad Ekot erfar så har även polisanställda på enheter på högsta nivå inom myndigheten regerat starkt på sättet att genomföra undersökningen. Och även där ska medarbetare ha uppgett i enkäten att allt var bra på arbetsplatsen -  trots att flera tycker att det finns saker som kan förbättras.

Tapio Lehto är arbetsmiljöspecialist på polisens HR-avdelning. Han säger att det går att lämna in den anynymt i pappersform om man säger det till sin chef.

– De här ändringarna, att det sker digitalt, är någonting nytt för i år. Tidigare år var det inte heller så enkelt, speciellt för chefen, att sammanställa resultaten. Så det här underlättade för chefen. Men det finns ju möjligheter att - om man säger det i gruppen -  lämna in enkäterna som året innan, säger Tapio Lehto.

Fast om det i en liten enhet finns en enda, eller kanske två, som vill lämna in anonymt, så vet ju i alla fall chefen vilka som har svarat anonymt?

– Ja, men så skulle det kunna vara. Men är det så att några har upplevt det här, så får vi titta på det och diskutera om vi ska göra det på ett annat sätt, säger Tapio Lehto.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista