whiskey, drick, sprit
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Gammal whiskey väntas säljas för miljoner

1:14 min

Två flaskor whisky som lades på fat 1926 och tappades på flaska 60 år senare antas gå under klubban vid en auktion i Hong Kong för motsvarande mellan fem och sex miljoner kronor styck.

Priserna på riktigt exklusiv whisky har över hela världen stigit kraftigt. I natt ska två flaskor med whiskey från 1926 auktioneras ut i Hong Kong – och väntas då slå nya rekord.

När de två 75 centilitersflaskorna ska säljas vid auktionshuset Bonhams i Hong-Kong väntas köparen få betala mellan fem och sex miljoner kronor – per flaska.

Det betyder att att det tidigare auktionsrekordet på whisky möjligen kommer slås, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg News.

En köpare som skulle drista sig till att korka upp pröva den 92-åriga drycken får därmed för en sup betala ungefär lika mycket som för en splitterny Volvo. Runt en halv miljon kronor för sex centiliter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista