Bengt Westerberg gör comeback i Folkpartiet

Inför valrörelsen kastar Folkpartiet in ett nytt kort i leken. Förre partiledaren Bengt Westerberg ska hjälpa till att rädda partiet kvar i riksdagen. På fredagen gjorde han nypremiär när folkpartiet höll partiråd.
Det var comeback inför pressen för förre partiledaren Bengt Westerberg. Håret var nog lite gråare än när det begav sig på mitten av 80-talet och det talades om en Westerberg-effekt som blåste rejält i partiets segel. Westerberg ur rockärmen Nu går det kärvare och vid sidan av de politiska förslag som pesenterades på partiets rådslag idag, bland annat ett om att föräldrar ska få mer pengar om de tar ut föräldraledigheten mer jämlikt, så plockades alltså Bengt Westerberg fram ur rockärmen. Han ska leda en arbetsgrupp som ska se över vilka grupper som har det svårast i Sverige. Konkurrensen stör ej Och konkurrensen med den förre stjärnan i partiet tycks inte störa nuvarande partiledaren Lars Leijonborg: –Jag övertalade honom och är oerhört glad att han tog uppdraget, säger Lars Leijonborg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".