Träning på Spartak Stadium i Gelendzjik inför fotbolls-VM i Ryssland.
Träning på Spartak Stadium i Gelendzjik inför fotbolls-VM i Ryssland. Foto: Maja Suslin/TT

Färre svenska supportrar till VM

2:04 min

Det ser ut att bli färre blågula fans på läktarna i VM än vid dom senaste EM-turneringarna, och även VM 2006. Orsaken är bland annat de stora avstånden.

Sverige spelar i tre olika städer, och avstånden mellan dem är dessutom stora. Det kan också vara krångligt att ta sig mellan städerna utan att åka via Moskva.

Både flygbolag och hotell har passat på att höja priserna. Det finns till och med rapporter om supportrar som varit ute tidigt och bokat rum, och som sedan krävts på mer pengar flera månader efteråt för att få de rum som de redan har bokat och betalat för.

Flera resebyråer som Ekot har pratat med säger att det har bokats färre resor jämfört med de två senaste EM-turneringarna, och många pratar om de stora avstånden. Johan Dahlstrand, försäljningschef på Nickes, säger att klart färre supportrar åker. Han är inte överraskad, och menar att det är en kombination av priserna och de stora avstånden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista