Polisutryckning
Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Sjukhus får polisskydd efter skottlossning i Örebro

1:26 min

Personalen vid universitetssjukhuset i Örebro har begärt och fått polisskydd sedan tre män kommit in med skottskador. Två av männen är svårt skadade.

– I samband med att de skottskadade kom in till sjukhuset uppstod det otrygghet hos sjukhuspersonalen. Man begärde stöttning av polis och bad oss komma dit, säger vakthavande vid Region Bergslagen, Jens Heide. 

Det var vid tiotiden igår kväll som skottlossning utbröt i stadsdelen Vivalla i Örebro. Polisen larmades och flera vittnen finns till händelsen. Det var en rörig situation, säger Jens Heide.

– På plats kan vi konstatera att det är flera som är skadade, det var ganska kaosartat. Tre stycken är införda till sjukhus, två män i 20-årsåldern, och en oidentifierad man. Två av dem är allvarligt skadade och en är lindrigare skadad, uppger Jens Heide.

En förundersökning har inletts, men polisen vill inte uppge om det finns misstänkta eller gripna.

– Jag kommenterar inte vidare i utredningen just nu. vi får avvakta tills vi har en tydligare bild av vad som har hänt, avslutar Jens Heide.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".