Polisskott mot man i stulen taxi

En polispatrull i Eskilstuna sköt under natten mot söndagen mot en man som kom körande i en stulen taxi och som försökte ta sig fram genom att köra på flera polisbilar. Mannen skadades svårt och vårdas på sjukhus.
Strax före midnatt hade mannen rånat en taxichaufför på hans bil i Strängnäs och därefter åkt mot Eskilstuna. Vid stadens östra infart försökte en polispatrull stoppa taxin, men deras bil blev då påkörd. Efter en jakt genom centrala Eskilstuna och sedan en annan poisbil också rammats beordrades mannen att lämna taxibilen. Enligt polisens uppgifter gick han då till angrepp mot en polisman och blev i samband med det beskjuten. Han fördes skottskadad till Mälarsjukhuset i Eskilstuna, där han opererats. Två polismän som skadats sedan de blivit påkörda fick lämna sjukhuset efter undersökning. Den skottskadade mannen har inte kunnat identifieras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".