Färjetrafik ställs in en vecka efter brand

Trafiken på färjelinjen mellan Newcastle och Göteborg via Kristiansand kommer att vara inställd minst en vecka efter branden på passagerarfärjan Princess of Scandinavia.
Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden i maskinrummet, men det kan ha rört sig om en läcka i ett hydraulikrör. –Maskinrummet var nyrenoverat, säger den danske kaptenen Jens Knudsen. Färjan hade 884 personer ombord. Vid elvatiden på fredagkvällen, när färjan befann sig omkring 200 kilometer öster om Skottland, bröt en brand ut mellan dom två maskinrummen. Branden spred sig snabbt till en skorsten och kaptenen tvingades sända ut ett nödanrop. Räddningsmanskap med båtar och helikoptrar från flera olika länder skyndade ut på Nordsjön. Men efter två timmar lyckades besättningen själva släcka branden. Vid 17-tiden på lördagen lade färjan till i norska Kristiansand. Passagerarna slussades vidare till bussar och flyg. För de engelska passagerarna hade ett flygplan hyrts in för att ta dom tillbaka till Newcastle. För de svenska passagerare som saknade egna bilar, väntade bussar på terminalområdet i Kristiansand.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".