Nya självmordssprängningar i Israel

Ännu ett självmordsattentat inträffade inne i Israel på måndagsmorgonen. Polisen uppger att en palestinsk man sprängde sig själv vid en vägspärr, men inga andra människor dödades. I söndags dödades tre israeler och ett femtiotal skadades när en man från den palestinska organisationen PFLP sprängde sig själv till döds i den israeliska kuststaden Netanya.
Den israeliska armén gick också på nytt tidigt under måndagsmorgonen in i staden Tulkarm på Västbanken. Uppbackade av tre stridsvagnar gick en styrka in i den självstyrande palestinska staden, uppger palestinska säkerhetskällor. Enligt den israeliska armén är intrånget svar på självmordsattentat i den israeliska kuststaden Netanya i söndags. Flera allvarliga terrordåd har tidigare skett i staden Netanya. Den 27 mars dödades 29 människor på ett hotell i Netanya i samband med firandet av den judiska påsken. Efter detta dåd inledde Israel sin offensiv mot Västbanken, den mest omfattande sedan junikriget 1967.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista