Indiska soldater dödade i Kashmir

Trycket har ökat mot den indiska regeringen att ingripa militärt mot grannen Pakistan, efter att misstänkta islamiska extremister på måndagen genomfört flera attacker mot militärposteringar. Minst två indiska soldater dödades och många skadades.
Måndagens attacker i indiska Kashmir kommer samtidigt som de indiska och pakistanska arméerna under fyra dagar utväxlat kraftig eld över gränsen. Ändå sen en självmordsattack mot det indiska parlamentet i december förra året har Indien hotat ingripa militärt mot Pakistan. Båda länderna har tillgång till kärnvapen. De senaste dagarna har den indiska regeringen suttit i en serie krismöten: det finns en allt bredare politisk enighet i New Delhi om att det man kallar Pakistan-sponsrad terrorism måste stoppas. Pakistan förnekar anklagelserna och säger att man bara ger moraliskt och diplomatiskt stöd till grupper som slåss mot det indiska styret i Kashmir.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".