Senaten kommer rösta om Brett Kavanaugh

1:35 min

En majoritet i den amerikanska senaten röstar för att en slutgiltig omröstning ska hållas om HD-kandidaten Brett Kavanaugh.

– Allt tyder på att han blir nästa domare i USA:s högsta domstol, säger Ekots korrespondent Kajsa Boglind.

I dag sa en majoritet av senatorerna ja i en provomröstning och under kvällen meddelade två senatorer som tidigare tvekat, republikanen Susan Collins och demokraten Joe Manchin, att de kommer rösta för Kavanaugh i den slutgiltiga omröstningen på lördagen.

Samtidigt fortsätter protesterna utanför kongressen.

På en gräsmatta bredvid den stora vita kongressbyggnaden står en samling demonstranter och försöker ropa sitt budskap in i senatorernas kontorsbyggnad.

”Tänk om, Flake” är en uppmaning till Arizona-republikanen Jeff Flake att i morgon säga nej till Kavanaugh i slutomröstningen.

Flake har tidigare varit skeptisk till Kavanaugh men röstade ändå ja i provomröstningen på fredagen.

Harley som rest hit från Baltimore för att protestera hoppas på ett nytt resultat imorgon eftersom hon tycker det är otänkbart med en övergreppsanklagad domare i högsta domstolen.

– Anklagelserna mot honom är trovärdiga och har inte utretts tillräckligt ännu, säger Harley.

Hon tycker att en utnämning av Brett Kavanaugh skulle vara en förolämpning mot högsta domstolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista