Turisterna stannar på Bali trots bombdådet.

Två förhörs om bomber på Bali

På Bali säger polisen att man förhör två personer i samband med bombattentaten i lördags, då minst 22 människor dog och över 100 skadades.

Vid en presskonferens på Bali på tisdagen sa polisen att ingen misstänkt arresterats ännu, men att två intressanta personer hörs av polisen.

Polisen hoppas snart känna till identiteten på bombmännen, tack vare fotografierna av deras avsprängda huvuden, bilder som spridits av medierna på Bali. Ansiktena var förvånansvärt intakta efter explosionen, och de utgör polisens bästa ledtråd.

Jagar två från Malaysia
Polisen fokuserar särskilt jakten på två män från Malaysia, de är de misstänkta hjärnorna bakom Bali-attacken. Båda jagas sedan flera år av polisen, och de tros vara löst knutna till ett regionalt nätverk av islamister, Jemmah Islamiya. Den ene av dem har en doktorsgrad från England.

Myndigheterna här säger att den viktiga turistnäringen inte har kollapsat den här gången, som den gjorde efter förra bombningen för tre år sedan. Antalet som anländer med flyg har minskat till 3 300 personer i går, jämfört med 5 400 som kom dagen före attentaten. Men det har inte varit något massuttåg av turister som det var år 2002.

Besviken på Sverige
Indonesiens turistminister Jero Wacik säger till Ekot att han är besviken på att länder som Australien och Sverige utfärdat officiella varningar för att åka till Bali. Han menar att Bali inte är farligare än andra resmål.

Thailand och andra länder i regionen varnar i dag också för tänkbara terrordåd, bland annat ökas polisbevakningen vid populära turistorter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".