Tjugo döda i limousinkrasch i USA

0:33 min

Tjugo personer har omkommit i en trafikolycka i delstaten New York, USA, rapporterar lokala medier.

Olyckan involverar en limousin och inträffade i en korsning vid orten Schoharie, sydväst om staden Albany, på lördagseftermiddagen. Polisen bekräftade i ett tidigt skede att det rörde sig om flera dödsfall och meddelade på söndagen en uppdaterad dödssiffra.

18 av de döda satt i limousinen och 2 var fotgängare, uppger nyhetsbyrån AP.

Limousinen krockade med ett annat fordon, rapporterar den lokala ABC-kanalen News10. Enligt vissa uppgifter satt ett bröllopssällskap i limousinen.

Lokaltidningen The Times Union rapporterar vittnesuppgifter om att limousinen körde i hög hastighet nedför en backe och kraschade in bland fotgängare på en parkering framför en butik. Enligt polisen var ytterligare ett fordon på något sätt inblandat.

– Den där limon körde nedför backen i uppåt 100 km/h, berättar Jessica Kirby, en butiksinnehavare i närheten, för New York Times.

– Jag vill inte beskriva vad som hände. Jag vill inte tänka på det.

Lokaltidningarnas bilder visar minst ett fordon som hamnat i ett dike vid sidan av vägen, samt stora avspärrningar kring olycksplatsen.

Så många dödsoffer i den lilla orten Schoharie, med 3 000 invånare, är "helt ofattbart" säger administratören Alan Tavenner.

Myndigheterna har tidigare till ingen nytta försökt bygga om den olycksdrabbade korsningen, sade han.

Polisen har kallat till presskonferens och avvaktar med ytterligare detaljer innan anhöriga har underrättats om dödsfallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista