Börsskärmar
Foto: Drew Angerer/AFP/TT.

Börsfallen fortsatte – men i något lugnare takt

1:10 min

Under torsdagen fortsatte börsfallen runt om i världen. Dow Jones slutade på minus 2,3 procent och Nasdaq föll med 1,25 procent.

– Framförallt är det banker och energisektorn som har tagit stryk i dag. Teknologisektorn också i viss bemärkelse men inte lika mycket som i går, säger Sveriges radios New York-korrespondent Fernando Arias.

Handeln var nervös och indexen åkte upp och ner under dagen. Obligationsräntan sjönk till den lägsta nivån på en vecka, men det finns en rad andra saker som dämpar börshumöret: osäkerhet kring handelskriget mellan USA och Kina, Federal Reserves räntepolitik och mellanårsvalet den 6 november.

Flera stora teknikbolag var på väg mot plus efter onsdagens kraftiga tillbakagång, men föll tillbaka mot slutet av handelsdagen.

– Under dagen kom rapporter om att Trump och Kinas president Xi ska träffas på G20-mötet nästa månad. Det är ju viktigt eftersom ett av orosmolnen är handelskonflikten, så marknaden reagerade lite på det och kanske vågar hoppas på att det kommer en lösning på den konflikten, säger Fernando Arias. 

När Stockholmsbörsen stängde låg det breda OMXS-index på minus 2,6 procent. Endast en aktie av 30 på OMXS30 låg på plus.

Verkstadsbolag låg i spetsen. Volvo sjönk 3,5 procent och ABB med 3,4 procent. Sämst gick H&M, minus 5,1 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista