Östros kritiseras för CSN-köer

Utbildningsminister Tomas Östros får kritik av ett enigt Konstitutionsutskott, KU, för den dåliga servicen på Centrala studiemedelsnämnden, CSN. Denna kritik spänner över alla sju riksdagspartier och levereras alltså även från det egna partiet och utskottets socialdemokratiske vice ordförande Göran Magnusson.
Och KU skriver att det är regeringen som har ansvaret för att tillräckliga åtgärder inte vidtagits för att åstadkomma en tillfredsställande verksamhet vid CSN. Konstitutionsutskottet är riksdagens organ för granskning av hur statsråden i regeringen skött sitt arbete och har under våren hållit flera förhör med medlemmar av regeringen. Och Thomas Östros får alltså kritik för att han inte gjort tillräckligt för att CSN ska förbättra sin service när trycket ökat på myndigheten de senaste åren. En annan minister som får kritik av Konstitutions-utskottet är finansminister Bosse Ringholm och här handlar om spelande via internet. I samband med att en utredning drog ut på tiden, var det endast tre bolag som fick förlängda tillstånd att driva vidare sina spel under samma tid. Ett av de tre bolagen var socialdemokraternas A-lotteri. Enligt en majoritet av utskottet borde en förlängning inte skett. – På det här sättet har man orättfärdigt gynnat ett intresse som står nära det egna, säger Per Unckel, moderat ordförande i utskottet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".