Åklagare: Skottlossningen i Mölnlycke sticker ut

2:32 min

Gårdagens skottlossning i Mölnlycke skiljer sig från den senaste tidens skjutningar i landet, det menar åklagaren Karl-Erik Esbo.

– För det första sker det i ett helt annat område. Sen är de individer och grupper som är inblandade är inte sådana som vi förknippar med de andra gängen som skjutit på varandra, säger han.

Elva män är anhållna och minst 7 skadade av skott eller misshandel, varav tillståndet för en är allvarligt men stabilt, uppger Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Det ovanliga med händelsen, i och utanför vad som beskrivs som en festlokal i ett industriområde, är alltså att en lokal gruppering slåss så här med en grupp kopplad till mc-världen.

– Jag kan bekräfta att det är personer som är kopplade till Hells Angels som är skadade, säger Sven Lindgren, kriminalkommissarie i region väst.

Ingen frihetsberövad är heller ungdom utan samtliga är mellan 25 och 50 år gamla uppger polisen.

Härryda kommuns säkerhetschef Per-Arne Larsson känner inte till några bekräftade tidigare skjutningar i kommunen, och trots att händelsen i går beskrivits som en vild skottlossning uppfattar han att faran för allmänheten inte var överhängande.

– Jag hoppas kommuninvånarna kan känna sig trygga även fortsättningsvis och det är ändå en plats som ligger i ett industriområde, inte i ett bostadsområde.