Flera män bär på en bår
Explosion vid Sahafi hotel i Mogadishu. Foto: TT

Flera döda efter attack mot hotell

1:08 min

Tre bomber har exploderat i Somalias huvudstad Mogadishu i dag. Minst tjugo personer uppges ha dödats, men många är skadade och dödssiffran förväntas stiga.

Två självmordsbombare utlöste sina bilbomber strax efter varandra utanför ett hotell i Mogadishu under eftermiddagen.

Hotellet är populärt bland utländska journalister och FN-personal och ligger mittemot ett polishögkvarter. Enligt nyhetsbyrån AP ska säkerhetsvakter ha öppnat eld mot flera angripare som försökte storma hotellet i samband med explosionerna.

20 minuter senare utlöstes ännu en bomb mitt på en trafikerad gata i samma område.

Bilder från platsen visar ett moln av rök och många livlösa kroppar på marken. Somalisk polis säger till nyhetsbyrån Reuters att man är övertygad om att dödssiffran kommer att stiga.

Islamistmilisen al-Shabab, som kämpar för att störta den internationellt erkända regeringen, har tagit på sig dådet, rapporterar AP. al-Shabaab kontrollerade stora delar av Somalia i mitten av 2000-talet men jagades ut ur huvudstaden 2011 med hjälp av soldater från Afrikanska Unionen.

Milisen kontrollerar däremot fortfarande delar av landsbygden och utför med jämna mellanrum blodiga attentat i Mogadishu och andra delar av landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".