Minnesstund för 12-åringen. Foto: Muhamed Ferhatovic/ SR Halland.
Minnesstund för 12-åringen. Foto: Muhamed Ferhatovic/ SR Halland.

I dag hedras 12-åringen i Falkenberg

0:58 min

I dag minns och hedras den 12-åriga pojke i Falkenberg som troligen hittades död igår. Bland annat kommer kyrkan hålla extra öppet för att ge stöd.

Anki Lidén är diakon i Falkenberg.

– Man hoppades i det längsta, hoppades och hoppades. Det blev en stor chock. Stor sorg och bedrövelse. 

Vilket stöd kan ni ge folk?

– Vi kommer ha kyrkan öppen på lördag och söndag, det är bara att komma hit.

När tolvåriga pojken från Falkenberg försvann i tisdags efter att ha gått på en promenad med sin hund inleddes en rekordstor sökinsats. Minst 3400 frivilliga deltog i det tre dagar långa sökandet tillsammans med militär och polis. Och i fredags hittades en kropp vid kraftstationen Hertings i Ätran. En som sökte efter honom var Martin Martinsson från Göteborg.

– Man hade pendlat fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan. Men sen blev det definitivt. Folk bröt ihop runt omkring. Det var en tryckt stämning och det var väldigt jobbigt.

Förutom att kyrkan i Falkenberg kommer ha extra öppet under helgen och att man på torget i centrala Falkenberg kan komma och tända ljus till minne av pojken – så kommer även fotbollsklubben Falkenbergs FF att hedra honom. Laget spelar match i superettan idag, Håkan Nilsson är sportchef i Falkenbergs FF. 

– Spelarna kommer ha svarta sorgeband och vi kommer ha tyst minut innan matchen.

Falkenbergs kommun har också satt in olika insatser för att stötta människor som sökt efter pojken eller som känt honom. Till exempel kommer man på måndag att erbjuda stöd till elever som kommer till skolan. Åse Johansson bor i Falkenberg och hennes barn kände pojken. Trots att det är jobbigt känner hon hopp.

– Det är en förtvivlan och kaos, men samtidigt känner jag hopp om mänskligheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista