Flyganfall svar på raketstorm från Gaza

0:33 min

Israel genomför omfattande flyganfall mot Gazaremsan, sedan ett stort antal raketer har avfyrats från det palestinska området. Attackerna följer på en israelisk räd inne i Gazaremsan, då åtta människor dog.

Över 100 raketer har under dagen avfyrats från Gaza mot södra Israel, enligt den israeliska tidningen Haaretz.

Flera av dem stoppades av israeliskt antirobotförsvarssystem, men minst tre personer ska ha skadats av splitter. Samtidigt träffades en buss i södra Israel av granatbeskjutning från Gaza, och en 19-årig israel skadades allvarligt, enligt tidningen.

Senare meddelade den israeliska militären att flyganfall har genomförts mot flera mål i Gazaremsan.

Två palestinier har dödats i flygattackerna, enligt nyhetsbyråer.

Islamiströrelsen Hamas väpnade gren al-Qassam-brigaderna säger att flera palestinska grupper ligger bakom måndagens raketsvärm mot mål i södra Israel.

Rörelsen har svurit att hämnas den israeliska militärinsatsen kvällen innan, då sju palestinier och en israelisk officer dödades.

"Vid den här händelsen dödades en IDF-officer och en annan officer skadades lindrigt", står det i ett uttalande från den israeliska militären (IDF).

Bland de sju palestinier som dödades finns en lokal befälhavare för Hamas väpnade gren.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu meddelade att han avbröt sin resa till Paris och åkte hem med anledning av situationen.