Liberalerna vill öppna för nya alternativ

1:30 min

Liberalerna skriver i ett internt mail att partiet nu måste ta en ny diskussion om regeringsfrågan.

Liberalerna ställde sig helt bakom Annie Lööf som sonderingsperson. När hon idag meddelade att positionerna är så låsta att hon ger upp så sa hon också att Centern nu kommer att invänta talmannens nästa steg, innan partiet bestämmer sig för hur det ska agera i framtiden.

Liberalerna däremot har redan i dag bestämt sig för att diskutera en ny linje i regeringsfrågan.

I ett internt mejl till medlemmarna skriver partisekreteraren Maria Arnholm:

"Vi behöver nu enas om vilka andra regeringsalternativ Liberalerna skulle kunna medverka till, för Sveriges bästa och för största genomslag för liberala reformer".

I praktiken handlar det för Liberalerna om att välja mellan en regering med allianspartier som regerar med stöd av SD eller en regering styrd av Socialdemokraterna, ett val mellan Jimmie Åkesson och Stefan Löfven, som många väljer att beskriva det.

Liberalernas riksdagsgrupp och partistyrelse kommer att samlas de närmaste dagarna men det är partirådet som kan ta beslut om en ny linje.

Partirådet består av ett sextiotal valda ombud, partistyrelsen, riksdagsgruppen och EU-parlamentarikerna. Rådet är tänkt att sammanträda senast i mitten av december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista