Ulf Kristersson
Ulf Kristersson (M). Foto: Janerik Henriksson/TT

Kristersson tror fortfarande på L och C

1:34 min

Moderaternas Ulf Kristersson vill samla sina allianskollegor L och C för att diskutera en regering ”på Alliansens villkor”.

Under dagen berättade talmannen Andreas Norlén att han kommer utse Stefan Löfven (S) till statsministerkandidat, for riksdagen att rösta om i början av nästa månad.

– Jag kommer självklart prata med både Centerpartiet och Liberalerna för att se om det finns något vi kan göra som ökar möjligheterna för dem att få igenom så mycket politik som de tycker är viktig, säger Moderaternas Ulf Kristersson i en intervju med Ekot.

Just L och C har fått en särskilt ställning i frågan om vem som ska bli Sveriges nästa partiledare, och Kristersson, som själv röstades ner som statsminister den 14 november, har sagt att han fortfarande hoppas på en alliansregering, med så många av Alliansens partier som möjligt.

För stödet kan Kristersson erbjuda ”en allianspolitik i Alliansens anda, förd på Alliansens villkor”.

– Om de tycker det finns speciella frågor där det inte finns speciell allianspolitik som de är extra måna om att få genomförda, eller om de tycker det finns former för en regering som gör att de känner sig mer bekväma, då är jag redo att diskutera de sakerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista