Kristersson sockrar budet till C och L

1:32 min

Näste statsministerkandidat att prövas i riksdagen är Stefan Löfven, som vill locka till sig stödet från C och L. Men redan nu kontrar moderatledaren Ulf Kristersson med ett erbjudande till mittenpartierna.

– Då har vi Alliansens reformagenda som grund och där det inte finns färdiga allianspolitik är jag beredd att diskutera vad vi kan göra som Centerpartiet och Liberalerna tycker är viktigt, säger Ulf Kristersson.

Den femte december kommer Stefan Löfven att pröva stödet i riksdagen. Han behöver stöd från mittenpartierna Centern och Liberalerna om han ska kunna bli statsminister.

Moderaterna ser utvecklingen med oro, ett närmande mellan mitten och S kan betyda det definitiva slutet för Alliansen. Så nu går Moderaterna på motoffensiv.

Ulf Kristersson kan tänka sig att diskutera värnskatten som Liberalerna vill slopa, samt åtgärder som berör Centerpartiets hjärtefrågor som landsbygd och arbetsgivaravgifter.

– Värnskatten är ett exempel på sådana frågor jag vet att Liberalerna är väldigt måna, om att ta bort den skatten. Vi är alla överens om att det är en dålig skatt, men vi har hittills inte valt att prioritera just den skatten, säger Ulf Kristersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista