Stefan Löfven
Foto: Henrik Montgomery/TT

Löfven: "Vi kommer röra på oss för att göra det här möjligt"

1:17 min

Stefan Löfven menar att öppningar gjorts, och säger att S är beredda att göra ytterligare förflyttningar i förhandlingarna om en ny regering.

Stefan Löfven var på väg till ett möte med den socialdemokratiska riksdagsgruppen när han mötte medierna under tisdagseftermiddagen.

– Nu gör vi en seriös bedömning av Centerpartiets krav. I det ingår naturligtvis att vi kommer röra på oss för att göra det här möjligt, säger han.

Annie Lööf sa tidigare under tisdagen att vad Socialdemokraterna erbjudit Centerpartiet var "ett skambud". Hon ville ändå ge Stefan Löfven en till chans att komma med ett bättre erbjudande.

Löfven höll inte med om att det var "skambud" han erbjudit Annie Lööf.

 – Vad som står i de olika buden tänker jag inte kommentera, utan nu är det förhandlingar som ska skötas förtroligt.

Stefan Löfven säger att han förhandlat med alla partier, men att han behandlat Centerpartiet annorlunda just för att de kommit med en särskild kravlista.

– Jag är glad att vi kommit in i ett läge av skapar förhandlingar. Det är en helt ny fas, låt oss ta det därifrån, säger han.

Under tisdagen meddelade Andreas Norlén även att han förlängde Stefan Löfvens tid för förhandlingar fram till fredag, 7 december. Då ska han ge en rapport till talmannen, med en uppföljande rapport måndag 10 december. Det är andra gången det förlängts, på grund av uppluckringar i låsningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista