Minst 1000 döda i värmebölja i Indien

Den extrema värmeböljan i Indien har hittills i maj krävt 1030 liv bara i delstaten Andhra Pradesh, uppgav hjälparbetare på onsdagen enligt nyhetsbyrån AP.
Enligt hjälparbetarna gäller statistiken gäller bara de sex dygnen mellan den nionde och 15e maj då värmen var som värst. Förseningen i rapporteringen förklaras med kommunikationsproblem. Även Bangladesh är hårt drabbat av hettan. Där skriver tidningarna att 45 personer dött av värmen de två senaste dygnen och att hundratals patienter vårdas på sjukhus för svåra diarréer och hög feber. Medeltemperaturen i regionen har de senaste veckorna varit sju grader över den normala och hettan väntas enligt lokala metrologer bedarra tidigast på fredag. Enligt väderexperter som AP har talat med orsakas värmeböljan av ökenhetta som förs till regionen med ovanligt starka vindar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".