Arkivbild. Norsk polis.
Arkivbild. Norsk polis. Foto: Gorm Kallestad/TT.

Sprängladdning skickad till norsk polisstation

1:43 min

Ett misstänkt paket som igår påträffades vid polishuset i Ski kommun i Norge visade sig innehålla en sprängladdning, det meddelade den norska polisen på en presskonferens idag.

Delar av polishuset blev evakuerade flera timmar under onsdagen och polisen beskriver paketet som en hemmabyggd, skarp sprängladdning, med avsikt att detonera och skada människor. 

Ingen kom till skada och polisens bombgrupp kunde under onsdagen detonera laddningen under kontrollerade former. Ingen är ännu misstänkt eller gripen.

Idag meddelade också norska säkerhetspolisen, PST, att man inlett en utredning om hot mot myndighetspersoner efter att någon klottrat ordet "Rasist" på justitieminister Tor Mikkel Waras hus och bil.

Enligt polisen ska personen också ha försökt tända eld på bilen. Polisen utreder nu ifall det finns något samband mellan sprängladdningen som skickats till polishuset i Ski och hoten mot justitieministern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista