Räddningspersonal utanför nattklubben
Räddningspersonal utanför nattklubben. Foto: Vigili del Fuoco/Reuters.

Sex döda när panik utbröt på nattklubb i Italien

1:09 min

Sex personer har dött efter att panik utbröt på en nattklubb väster om hamnstaden Ancona i Italien inatt. Ytterligare ett stort antal ska ha skadats.

Alla försökte ta sig ut och ramlade över varandra, säger ett ögonvittne till det italienska TV-bolaget RAI.

Fem av offren ska ha varit tonåringar, enligt nyhetsbyrån Reuters. Tre flickor och två pojkar mellan 14 och 16 år, och så en mamma som hade följt med sina barn.

De trampades ihjäl på en fullsatt nattklubb där en rappare skulle uppträda. Händelsen inträffade i staden Corinaldo nära Ancona vid den adriatiska kusten. Minst 100 personer skadades, varav ett tiotal allvarligt. Runt 1000 gäster kan ha funnits inne på klubben.

Enligt den lokala räddnigstjänsten utlöstes paniken av att pepparspray eller något liknande spreds i luften. De unga gästerna försökte då fly och trampade ner varandra i tumultet.

Dödsfallen ska ha inträffat när en gång ut från nattklubben kolllapsade. Dussintals personer ska då ha fallit ned i ett dike under.

Besökare uppger också att det var svårt att ta sig ut via utrymningsvägarna. Enligt tidningsuppgifter från överlevande så var minst en av nödutgångarna blockerad.

Italiens inrikesminister Matteo Salvini säger i ett uttalande att det finns indikationer på att fler än tillåtet befann sig inne på nattklubben.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista