Sex personer döms för människohandel

2:33 min

Idag kom domen i vad som har kommit att bli Sveriges största fall av människohandel. Sex personer döms för människohandel och en för medhjälp.

Det var sju bulgariska män som stod åtalade för människohandel och en svensk man för medhjälp. Domen landade på att sex av männen döms för människohandel och en man för medhjälp till människohandel. 

Strafflängden varierar mellan ett år och sex månader och fem och ett halvt års fängelse. Samtliga sex personer döms till fängelse. 

En man som huserat en i en del av sitt hus stod tidigare åtalad för medhjälp till människohandel. Han frias av domstolen. Domstolen anser att det inte är bevisat att han hade uppsåt till det brott han åtalats för. 

Det var i december förra året som polisen gjorde flera tillslag runt om i både Kronoberg, Kalmar och Bulgarien.

Totalt omhändertogs då ett 20-tal brottsoffer som ska ha tvingats till tiggeri i Sverige, bland annat i Växjö. Det räknas som Sveriges största fall av människohandel.

Alla åtalade nekar till brott. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista