Turister flyr Thailand inför storm

2:12 min

Tiotusentals turister har lämnat öarna Koh Phangan och Koh Tao inför den tropiska stormen Pabuk.

I södra Thailand förbereder sig myndigheter, invånare och turister på en tropisk storm som kan bli än av de värre som inträffat i regionen på flera decennier. Enligt nyhetsbyrån AFP har tio tusentals turister redan lämnat de populära semesteröarna. En som tvärt om - är på väg till södra Thailand är Sveriges Radios Pierre Martin.

– Än så länge har inte stormen kommit till södra delen av Thailand. Man förväntar sig att de södra öarna kommer att få extrema vindar, uppemot cyklonstyrka. Man befarar vågor upp till sju meter höga, vilket är väldigt ovanligt. Det här är dessutom utanför monsunperioden.

Häftiga skyfall, vindar och höga vågor väntas nå öarna, liksom Koh Samui på fredag natt, innan den når fastlandet.

– Det har hört från bekanta på Koh Samui är att de har bunkrat, räknar med att elen kommer att brytas och håller sig borta från stränderna. Man räknar med att toppen av det här ovädret nås i morgon. Flygen går till och från ön bara idag, men inga båtar. Många försöker fortfarande att ta sig till fastlandet, berättar Pierre Martin som under torsdagseftermiddagen flyger från Bangkok till Koh Samui.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista