Resebyråer: Många Thailandsresenärer som ringer

1:11 min

Ovädret Pabuk närmar sig Thailand. Resebyråerna råder svenskarna att följa myndigheternas råd.

Pabuk väntas dra in över Thailand med skyfall, blåst och höga vågor. Enligt resebolagen Vingresor, TUI och Apollo finns det närmare 10 000 svenska turister i Thailand och en stor del av dem i Phuket, där ovädret väntas dra fram.

Resenärerna ska ha kontaktas av resebolagen via sms och personal på plats finns också att kontakta, uppger resebyråerna för Ekot.

– Vi har fått många frågor och framförallt av resenärer som är på plats som undrar vad som händer och vad som man ska göra, säger Charlotte Hallencreutz, informatör hos Vingresor.

Vad rekommenderar ni resenärerna att göra?
– Vi har informerat kunderna att stormen är på väg och att man ska följa rekommendationerna från myndigheterna och från oss. Framförallt handlar det om att man håller sig till hotellet där man bor och inte befinna sig vid stränderna och i de områden som väntas drabbas av kraftiga vindar, säger Charlotte Hallencreutz.

Resebolagen får många frågor från Thailandsresenärer som befinner sig i landet och från dem som ska resa till Thailand inom kort.

– Det är viktigt att man följer rekommendationerna man får. Vi har satt upp information på våra hotell om vad man kan tänka på innan, under och efter stormen, säger Adam Györki, pressansvarig hos TUI.

Avgångarna med flyg till Thailand fortsätter som vanligt. Resebolagen följer ovädrets utveckling och råden som bland annat UD ger.

– Så länge myndigheterna säger att det är säkert fortsätter vi att flyga, säger Adam Györki, pressansvarig hos TUI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista