Räddningnstjänst på platsen för explosionen
Foto: Thomas Samson/TT.

Minst tre döda i kraftig explosion

1:36 min

Minst tre personer har dött och ett fyrtiotal personer har skadats i en explosion som i morse skakade ett centralt kvarter i Paris.

Explosionen ägde rum i den franska huvudstadens nionde arrondissement, efter en eldsvåda i byggnaden, skriver Parispolisen på Twitter.

Explosionen orsakades troligen av en gasläcka, uppger en poliskälla för Reuters.

På bilder från platsen syns hur hela byggnadens bottenvåning är urblåst och hur bråte och skadade fordon ligger utspridda på gatan utanför.

Ett stort antal brandmän har anlänt till platsen och arbetar med att släcka branden i lokalen och evakuera boende ovanför, medan sjukvårdspersonal vårdar skadade vid platsen.

Bageriet ligger vid Rue de Trévise i ett shoppingområde i närheten av tunnelbanestationen Grands Boulevards. Enligt de öppettider bageriet angett på Google är det stängt under helgen.

Parispolisen var sedan tidigare i högt beredskapsläge med anledning av att rörelsen gula västarna i dag planerat protester för nionde helgen i rad.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista