Flera personer inblandade i svår trafikolycka
Flera personer inblandade i svår trafikolycka. Foto: Maria Engström-Andersson

Sex döda i svår trafikolycka

1:51 min

Sex personer omkom i en olycka mellan en lastbil och en minibuss i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun, bekräftar polisen för Ekot.

Samtliga omkomna satt i minibussen. De kommer från ett utomnordiskt land och är födda på 1990-talet. Ytterligare en person satt i minibussen men denne klarade sig med lindriga skador.

Chauffören, som körde malm åt ett gruvbolag, är fysiskt oskadd men svårt chockad, enligt hans arbetsgivare.

Olyckan skedde före klockan två under natten mot lördagen. Båda fordonen var kraftigt demolerade och har bärgats från platsen och tagits i beslag för att olyckan ska kunna utredas av polis.

– Vi har förhört lastbilschauffören och det var ytterligare en person som fördes till sjukhus som vi också har förhört, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.

"I natt nåddes vi av informationen att en pickup kommit över på fel sida och frontalkrockat med en av våra lastbilar norr om Masugnsbyn. Vår chaufför i den mötande lastbilen är oskadd fysiskt men svårt chockad och tas om hand av både företagets personalavdelning samt extern vård" skriver Kaunis iron i ett pressmeddelande.

Invånare i Masungsbyn säger till P4 Norrbotten att kurvan är svårt olycksdrabbad.

Polisen misstänker inget brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista