Vänsterpartiets standar utanför kongresslokalen i Gävle. Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix.

V i Malmö: Nej till Löfven

0:26 min

Vänsterpartiet Malmö tycker att partiets riksdagsgrupp ska rösta nej till Stefan Löfven som statsminister.

Enligt Vänsterpartiet i Malmö är den överenskommelse som slutits mellan S, C, L och Mp är ett högerpolitiskt projekt som kommer att slå mot arbetarklassen – och gynna höginkomsttagare.

"Att Vänsterpartiet skulle släppa fram en regering vars grund är ett löfte om att just Vänsterpartiet ska hållas utanför inflytande är uteslutet. Vi måste stå upp för vår politik och de väljare som röstat på den", skriver Vänsterpartiet Malmö på deras hemsida.

Nu under förmiddagen väntas Vänsterpartiets riksdagsgrupp samlas för att ta ställning till om de ska släppa fram Stefan Löfven som statsminister eller inte. Enligt uppgifter till TT ska partiet redan ha bestämt sig i frågan.

Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt kommer att hålla en pressträff efter att han träffat talmannen klockan 11.40, meddelar partiets presstjänst. Då väntas besked om hur V kommer att rösta i statsministeromröstningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista