Arthursson: C har ingen plan B

8:23 min

Vi har ingen plan B om Vänsterpartiet fäller överenskommelsen, säger Michael Arthursson, partisekreterare för Centern.

Vänsterpartiet anser uppgörelsen som Socialdemokraterna gjort med M, C och L innehåller för mycket högerpolitik och att klausulen om att utestänga Vänsterpartiet helt från inflytande är en förödmjukelse.

I går träffade Stefan Löfven (S) V-ledare Jonas Sjöstedt, med målet att Vänsterpartiet släpper fram Löfven och överenskommelsen i statsministeromröstningen på fredag.

Samtalet mellan S- och V-ledarna igår var ingen förhandling om uppgörelsen, anser Michael Arthursson, partisekreterare för Centern.

 – Jag har inte uppfattat alls att det sket någon förhandling. Jag vet inte vad Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har talat om. Det överenskommelse vi träffat mellan S, C, L och MP om 73 reformpunkter ligger fast.

Om Vänsterpartiet beslutar sig för att inte släppa fram Stefan Löfven har Centerpartiet ingen plan B.

– Vi har inte fattat något beslut om vad vi ska göra om detta inte går i lås. Vi hoppas att vi nu får en ny regering och en bra liberal reformagenda, säger Michael Arthursson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista