Ludwig Göransson vann tre Grammis.
Svenske kompositören Ludwig Göransson prisades trefaldigt på amerikanska Grammisgalan Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP
Grammis.

Trippel-Grammy för Ludwig Göransson

1:27 min

Ludwig Göransson prisades flerfaldigt för Childish Gambino-samarbetet och filmmusiken till Black Panther.

– Vi kunde inte tro att det var sant, säger han.

I natt tilldelades den svenska kompositören och musikmakaren Ludwig Göransson tre amerikanska Grammisar. Dels för bästa låt och bästa skiva för hans samarbete med Donald Glover, som går under artistnamnet Childish Gambino, på ”This is America”.

Göransson fick också ta emot en Grammis för bästa filmmusik för musiken till den kritikerrosade superhjältefilmen Black Panther.

Ekot fick chansen att prata med den nu flerfaldigt grammisbelönade svensken innan han skulle vidare för att fira vinsterna.

– Det kändes helt sjukt. Vi kunde inte tro att det var sant när de läst upp namnen på de som vunnit. Otroligt! säger en glad och omtumlad Ludwig Göransson och fortsätter:  

– Det här är något man drömt om sedan man var liten, att få stå på en scen och ta emot sådan här priser.

Ludwig Göransson har jobbat med musik i USA i drygt tio år och berättar att det känns bra att allt hårt arbete till slut tagit honom till Grammisgalan. Han säger också att just filmmusik ger honom möjlighet att jobba så brett som han vill.

– Jag älskar att skriva alla olika stilar av musik, säger han.

Han berättar också att han har hunnit ringa hem till sina föräldrar för att berätta nyheten.

Ludwig Göransson vann en svensk Grammis för Årets kompositör på senaste svenska Grammisgalan, även denna för arbetet med ”This is America”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista