Polis i Norge söker efter den saknade Anne-Elisabeth Hagen
Foto: Terje Pedersen/AP

Nytt meddelande från kidnapparna

1:58 min

I Norge har det kommit fram ny information i fallet kring den försvunna Anne-Elisabeth Hagen.

Norska Anne-Elisabeth Hagen blev sannolikt kidnappad i slutet av oktober förra året. Under måndagen hölls en presskonferens om senaste händelserna.

– Polisen och familjens advokat ska ha fått ett nytt meddelande får de misstänkta kidnapparna. Och det här är då den tredje kontakten därifrån sen Anne-Elisabeth Hagen försvann, rapporterar Norgekorrespondent Jens Möller.

Tidigare har kontakter skötts via en plattform för kryptovaluta, men den här gången har meddelandet skickats på ett annat digitalt forum.

– Polisen är oerhört förtegen och vill inte berätta när kontakten togs eller vad kidnapparna har sagt.

Familjens advokat Svein Holden berättade under en kort presskonferens under måndagskvällen att den norska polisen rått dem att inte gå in i några som helst förhandlingar med de som påstår sig ha kidnappat Anne-Elisabeth Hagen förrän de fått något bevis på att hon överhuvudtaget lever.

– Familjen tycker att det är bra att som hävdar att de har Anne-Elisabeth nu kontaktat oss på ett bättre sätt än tidigare. Det har nu gått väldigt lång tid sedan hon försvann och familjen vet ännu inte om hon är i livet, säger Svein Holden.

Polisen höll också en presskonferens tidigare ikväll, där de berättade att familjen nu etablerat ett annat sätt att kommunicera med de som påstår sig ha kidnappat kvinnan.

Det är en krypterad digital tjänst för kommunikation som används, men polisen vill inte säga vilken det är. Inte heller ville de säga när den senaste kontakten ska ha skett eller vad den innehöll för information.

Polisinspektör Tommy Brøske poängterade att polisen inte är med i några förhandlingar mellan familjen och de som kontaktat dem angående kidnappningen.

– Polisen värderar det som positivt att ett nytt budskap är mottaget, och att motparten tagit kontakt via en plattform som är bättre ägnad för kommunikation. Det finns i det nya budskapet dock inte några bevis på att de som hävdar att de har Anne-Elisabeth Hagen faktiskt har henne. Varken familjen eller polisen har mottagit några livsbevis, säger Tommy Brøske.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista