Varslade Ericssonanställda erbjuds stödprogram

De Ericssonanställda som varslats i Stockholm kommer att erbjudas att delta i ett stödprogram som företaget anordnar. Programmet gäller än så länge bara för Stockholm, men ska bli norm för de andra stödpaket som ska förhandlas fram i övriga Sverige.
Det nya stödpaketet innebär att den som accepterar erbjudandet får full lön under den dubbla uppsägningstiden. Har man tre månaders uppsägningstid får man alltså full lön i sex månader. Som längst kan man dock bara få full lön i 18 månader. I programmet ingår bland annat utbildning och individuell rådgivning och aktiv hjälp att söka nytt jobb. Vad det här kommer att kosta Ericsson vill man inte uppge idag. De som varslats och är över 58 år kommer att erbjudas att gå i avtalspension. Programmet har dessutom en hake. Om man väljer att tacka ja till programmet avtalar man samtidigt bort rätten till återanställning och rätten att överklaga uppsägningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista