Man häktad för 24 år gammal barnvåldtäkt

0:58 min

En 58-årig man har häktats misstänkt för att ha våldtagit en åttaårig flicka i Göteborg för närmare 24 år sedan. Mannen förnekar brott.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Våldtäkten för 24 år sedan på den åttaåriga flickan i Billdal söder om Göteborg blev mycket uppmärksammad, men trots att polisen säkrade DNA-spår så har den förblivit olöst.

Men, nu har alltså en 58-årig man häktats, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten. Och det efter att polisen fått träff på mannens dna. Det unika är på sättet som den misstänkte hittades.

Sedan årsskiftet får polisen göra en familjesökning i dna-registret, då man med utgångspunkt från ett visst dna letar efter tänkbara släktingar.

Man fick träff, och spåren ledde till den 58-årige mannen och han kallades till topsning, men dök aldrig upp. Polisen åkte till hans bostad, men mannen var inte hemma. Efter spaning greps mannen i Västsverige i torsdags. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista