Liberalerna

Mats Persson kandiderar inte till partiledarposten

0:43 min

Liberalernas tidigare ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson, tackar nej till att kandidera till partiledarposten.

Han är en av dem som lyfts fram som möjlig efterträdare till Jan Björklund.

– Jag har en tvåårig pojke, och jag har en fästmö som har ett intensivt arbete, och att då vara partiledare i det läget, jag känner inte att vi som familj får ihop det, säger han.

Du kan inte komma att övertalas?

– Nej.

Hur mycket har ditt nej att göra med att du tillhörde den grupp inom Liberalerna som inte ville gå mot Socialdemokraterna, utan i stället hade velat hålla ihop alliansen och släppa fram Ulf Kristersson som statsminister?

– Inget alls. Det här partiledarvalet kommer inte att handla om regeringsfrågan utan det kommer att handla om att hitta en person som kan lyfta Liberalerna ur det mycket utsatta läget vi befinner oss i.

Vem vill du se som Liberalernas nästa partiledare?

– Det finns många bra personer i vårt parti, men jag ser gärna att Nyamko Sabuni kandiderar. Hon är tydlig, har en starkt liberal kompass, och stort förtroende i integrationsfrågan, säger Mats Persson.

Liberalerna planerar att välja ny partiledare på ett extra landsmöte i slutet av juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista