Flygkraschen Boeing 737 Max 8

Enligt källor: Flygplanens bakparti var vinklade likadant

0:26 min

Franska utredare kommer under fredagen att börja analysera data från det etiopiska plan som kraschade i Etiopien i söndags, och där 157 människor omkom.

Utredarna ska titta på kopplingar till olyckan med det plan av samma Boeing-modell som störtade i Indonesien i oktober, med 189 dödsoffer.

Två källor uppger för nyhetsbyrån Reuters att man på olycksplatsen i Etiopien hittat en del på flygplanets bakparti som var vinklad på ett liknande sätt som på planet i Indonesien.

Det amerikanska luftfartsverket FAA har tidigare sagt att det finns fynd från vraket som antyder likheter mellan olyckorna, men utan att gå in på detaljer.

De svarta lådorna har lämnats över till franska myndigheter eftersom det inte finns rätt utrustning för analyserna i Etiopien.

Flera länder och bolag har efter flygkraschen i Etiopien i söndags beslutat sig för att sluta använda flygmodellen. Även tillverkaren Boeing har rekommenderat att alla flygningar med flygplansmodellen Boeing 737 Max 8 ska stoppas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista