Imane Fadil lämnar domstolen i Milano, arkivbild från 2011.
Imane Fadil lämnar domstolen i Milano, arkivbild från 2011. Foto: Luca Bruno/AP/TT.
Italien

Berlusconi-vittnes död utreds av åklagare

1:26 min

I Italien väcker ett dödsfall frågetecken. Det rör sig om en kvinna som var kallad som nyckelvittne i en korruptionsrättegång emot den tidigare premiärministern Silvio Berlusconi. Frågan är om kvinnan, Imane Fadil, blev förgiftad?

Den 33 -åriga Imane Fadil dog på ett sjukhus i Milano den första mars. Hon hade kommit dit i slutet av januari med magont. Till sin bror och till sin advokat sa hon att hon trodde att hon blivit förgiftad.

Obduktionen visar att hon hade en mix av radioaktiva substanser i blodet, enligt åklagarkammaren, som nu utreder om hon blev mördad.

Imane Fadil vittnade i ”Rubygate”, den rättegång där den tidigare premiärministern Silvio Berlusconi anklagades för att ha haft sex med en minderårig flicka.

Nu var Imane Fadil nyckelvittne i en korruptionsrättegång där Berlusconi anklagas för att ha försökt att tysta vittnen. Den tidigare modellen som varit på Berlusconis så kallade bunga-bungafester, har sagt till italienska medier att hon tagit emot pengar direkt från Berlusconi och att hans stab nyligen hade erbjudit henne pengar för att avstå från att vittna.

Silvio Berlusconi har nu sagt till italienska medier att han aldrig har träffat Imane Fadil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista