Vår utsända Carina Holmberg är på plats på den minneshögtid för offren i moskédåden, som på lördag kväll svensk tid hölls i katedralen i Christchurch
1 av 2
Vår utsända Carina Holmberg är på plats på den minneshögtid för offren i moskédåden, som på lördag kväll svensk tid hölls i katedralen i Christchurch Foto: Carina Holmberg/Sveriges Radio.
Masjid Al Noor-moskén i Christchurch Nya Zeeland
2 av 2
Masjid Al Noor-moskén i Christchurch Nya Zeeland. Foto: Vincent Yu/TT.
Terrordådet i Nya Zeeland

Femtionde dödsoffer hittat i Christchurch

2:24 min

Dödssiffran efter terrordådet i Christchurch i Nya Zeeland har stigit till 50 döda.

Det sade polischefen Mike Bush i Christchurch på en presskonferens som hölls vid 22-tiden lördag kväll 

Det femtionde dödsoffret hittades inne i en av moskéerna.

Ett 30-tal skadade är kvar på sjukhus och ett par av dom får intensivvård.

Polisen kunde även berätta att två personer som gripits misstänkta för inblandning i dådet har släppts. De är nu endast misstänka för vapenbrott men inte i anknytning till attacken mot de två moskéerna.

Polisen i Nya Zeeland säger sig vara alltmer övertygad om att det handlar om en ensam gärningsman.

Kartläggningen av den misstänkta gärningsmannen pågår. Det har bland annat kommit uppgifter om att manifestet han ska ha skrivit skickades till bland annat premiärministerns kontor, mindre än tio minuter före dådet.

Vid 22-tiden svensk tid började en minneshögtid för moskédådens offer i katedralen i Christchurch. Vår utsända Carina Holmberg är där, klicka på ljudet och hör hennes rapport från mässan och senaste nytt om dåden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista