EFTER REGERINGENS HOT

Ny förhandling om arbetsrätten

2:57 min

Nu öppnar parterna på arbetsmarknaden en ny förhandling om arbetsrätten. Regeringen har i 73-punktsprogrammet satt tryck på fack och arbetsgivare att förhandla genom hot om att bland annat ändra turordningsreglerna i las

Martin Linder, ordförande för tjänstemannafacken i PTK, säger att målet med förhandlingen är att stärka anställningstryggheten.

– Vi måste på riktigt få till mycket bättre kompetensutveckling ute i företagen.

Vad innebär det i kravet på arbetsgivarna?

– Det innebär att vi måste få till mycket skarpare skrivningar i våra avtal och att arbetsgivaren verkligen måste kliva fram och ta sitt ansvar för att se till att man får kompetensutveckling i sin anställning, säger Martin Linder.

Det är 27 fackförbund som representerar nära 900 000 privatanställda tjänstemän i PTK och arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv som nu går in i en förhandling om arbetsrätten. LO och arbetsgivarna har redan en sådan förhandling i gång.

I 73-punktsprogrammet kom regeringen överens med Centern och Liberalerna om att arbetsrätten ska moderniseras. Ökad flexibilitet för företagen och skydd för arbetstagare mot godtyckliga uppsägningar, heter det. En utredning som tillsätts nu i april ska bland annat föreslå hur lagen om anställningsskydd ska ändras genom tydligt utökade undantag från turordningsreglerna. Förändringarna i las ska genomföras 2021.

Parterna tycker att den politiska överenskommelsen är för snäv.

– Den är av alldeles för litet omfång, den är parterna inte intresserade att förhandla om. Det får regeringen och samarbetspartierna ordna själva, vi förhandlar om något mycket större, säger Anders Weihe är förhandlingschef på Teknikföretagen.

Fackens krav är att arbetsgivaren måste ge kompetensutveckling till den som har jobb, men också att fler som inte har jobb ska få omställningsstöd, till exempel visstidsanställda.

Arbetsgivarna vill se ett helt nytt system för hur man får säga upp. I dag utgör personliga skäl och arbetsbrist saklig grund för uppsägning.

– Om man kan hitta ett system där man helt enkelt har en fri uppsägningsrätt men där kostnaden för uppsägningar ökar ju längre en person har varit anställd, säger Anders Weihe.

Om parterna kommer överens utgår PTK:s ordförande Martin Linder ifrån att parternas, inte politikernas förslag blir verklighet.

– Om PTK, LO och Svenskt Näringsliv skulle komma fram till hur man vill reglera och förstärka anställningstryggheten och hantera delar av de frågor som finns i januariöverenskommelsen så är det ju viktigt att politiken förhåller sig till parterna.

När tror ni att ni kan vara framme vid en lösning?

– Det är lite för tidigt att svara på. Nu ska vi börja förhandla och det finns ingen anledning att dra ut på detta, utan vi behöver få till lösningar så snart som möjligt, säger Martin Linder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista