Presidentval

Zelenskyj ser ut att skrälla i Ukrainas val

1:29 min

Det avgörande presidentvalet i Ukraina i dag står mellan nuvarande presidenten Petro Porosjenko och utmanaren TV-komikern Volodymyr Zelenskyj, som har chans att vinna trots att han helt saknar politisk erfarenhet.

– Tyvärr har det blivit så att folk inte kan skilja mellan en TV-karaktär och en riktig person, om den riktige Volodymyr Zelenskyj vet de absolut ingenting, säger Olga som är på skola 321 utanför Kiev för att rösta.

Olga menar att de som röstar på Volodymyr Zelenskyj – de röstar egentligen på honom som skådespelare i en känd ukrainsk TV-serie där han spelar en vanlig person som råkar bli president.

Olga har därför, trots att hon inte har lust, röstat på den sittande presidenten Petro Porosjenko, han vet i alla fall hur man leder ett land.

En som precis röstat på TV-komikern Zelenskyj är pensionär.

– Vi behöver de unga människorna, vi behöver något nytt, säger Svetlana. Det viktigaste för henne är förändring, att ta itu med korruptionen och det vore bra med en bättre pension, det är inte helt lätt att överleva just nu.

Och opinionsundersökningarna pekar på att det är Volodymyr Zelenskyj som får flest röster i dagens presidentval. Men det är de lagda rösterna och de räknade valsedlarna som gäller, och dom börjar räknas först ikväll.