290 miljoner kronor

M föreslår mer pengar till terrorbekämpning

1:19 min

Moderaterna satsar 290 miljoner kronor i sin ekonomiska vårmotion i extrapengar till polis, FRA och åklagarmyndigheten i deras arbete med att bekämpa terrorism.

Elisabet Svantesson är partiet ekonomisk-politiska talesperson.

– Ja, det finns betydligt mer att göra för dem, och olika fall kan inte läggas på hög, och bli outredda, utan vi ska se till att varje person som kan misstänkas för terrorbrott eller att i framtiden begå ett terrorbrott ska både hittas och punktmarkeras.

Moderaterna som inom kort kommer med sitt svar på regeringens vårdbudget kommer att ha trygghet som bärande tema, säger Elisabeth Svantesson.

Partiet vill också på europeisk nivå lägga mer pengar i arbetet mot terrorismen, och bland annat föreslå att EU fördubblar budgeten för det europeiska polissamarbetet Europol.

Tomas Tobé är Moderaternas förstanamn inför EU-parlamentsvalet.

– Det finns ju ett center som arbetar med terrorism inom Europol, och det behöver nu förstärkas. Det är uppenbart nu att enskilda länder i Europa arbetar med de här frågorna, utan vi måste arbeta mer gemensamt, för att terrorhotet bryr sig inte om några gränser mellan länder, utan den slår till ändå.