Raketbeskjutning mot Israel

EU: Stoppa beskjutningen från Gaza

0:36 min

EU kräver ett omedelbart stopp på raketsbeskjutningen från Gaza, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Fyra palestinier har dödats, enligt AFP.

Över 200 raketer har under lördagen avfyrats mot Israel, som har svarat med flygattacker mot mål i Gazaremsan.

EU manar palestinierna att upphöra med beskjutningen.

"Raketbeskjutningen från Gaza mot Israel måste upphöra omedelbart. En nedtrappning av denna farliga situation är nödvändig för att säkerställa att civila liv skyddas", säger EU-talespersonen Maja Kocijancic i ett uttalande.

Israel svarade med angrepp som fick byggnader att skaka, och människor som handlade i butiker inför islams fastemånad ramadan i Gaza stad att hastigt söka skydd.

Den israeliska militären uppger att dess stridsflygplan och stridsvagnar attackerat minst 120 militära mål i Gazaremsan samt att alla transporter till och från området stängs liksom zonen havet i vilken palestinier får fiska.

– Under de kommande timmarna ska vi fortsätta och vi kommer att bredda våra offensiva ansträngningar, flygvapnets ansträngningar, i Gazaremsan, återigen fokuserat enbart på militära mål, säger överstelöjtnant Jonathan Conricus, militärens talesperson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista