Över 200 döda i taiwanesisk flygkrasch

Ett passagerarflygplan från det taiwanesiska flygbolaget China Airlines störtade på lördagen utanför Taiwans västkust. Haveriet tycks ha varit ett ögonblicksverk, och de 225 ombord på flight CI 611 hade inte en chans. Enligt de uppgifter som nu förs fram ska planet ha exploderat i luften.
Huvuddelen av vraket slog ner i Taiwan-sundet mellan Taiwan och det kinesiska fastlandet, men mindre delar av flygplanskroppen och föremål ombord har påträffats på den taiwanesiska ön Peng Hui. Detta stärker teorin om att planet bröts sönder före nedslaget. Inga rapporter om haveri innan kraschen Enligt representanter för flygbolaget China Airlines rapporterade piloterna normal flygning utan några problem under den 19 minuter långa färden fram till dess att planet försvann från radarskärmarna och olyckan inträffade. Flygbolagets experter tror därför inte att mekaniska fel orsakade kraschen. Nyhetsmedia på Taiwan uppger att över 100 kroppar påträffats i området kring nedslagsplatsen. Räddningsmanskapet har ännu inte hittat någon överlevande, och nu är det mörkt och sen kväll där olyckan inträffade. På väg till Hongkong Planet var på väg till Hongkong från Chiang Kai-Shek-flygplatsen på norra Taiwan. Planet var en 20 år gammal Boeing 747. China Airlines är det nationella flygbolaget på Taiwan.
Börje Remdahl, Peking
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista