Medvind för nybildade Brexitpartiet

2:00 min

I Storbritannien kan det nybildade Brexitpartiet få över 30 procent av rösterna i EU-valet, enligt de senaste opinionsundersökningarna.
Partiledaren Nigel Farage hävdar att de stora partierna har svikit alla som röstade för att lämna EU.

Britter utanför London frågar sig om vi bor i ett demokratiskt land eller inte, sade Nigel Farage tidigare i dag när han intervjuades i BBC.

Hans mål är att Brexitpartiet som bara bildades för några veckor sedan ska bli det klart största partiet i det brittiska EU-valet så att regeringen måste ta det på allvar. Farage har medvind i opinionsundersökningarna.

I helgen publicerade tidningen The Observer en mätning som visade att Brexitpartiet har större stöd än regeringspartiet Tories och Labour har tillsammans. Tories ligger bara strax över tio procent.

Farage pressades hårt i dagens intervju i BBC. Han fick frågor om varför han inför folkomröstningen ville ha ett avtal med Bryssel men nu propagerar för att Storbritannien ska lämna utan ett avtal. Farage kallade det för den löjligaste intervjun han varit med om.

– Ni kommer få en större överraskning än ni kan ana nästa vecka sade Farage irriterat med riktning mot BBC och de etablerade partierna i parlamentet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista