Men efterfrågan finns

Ont om specialister på penningtvätt

1:57 min

Det kan bli svårt för banker att hitta personal som ska arbeta med att förhindra penningtvätt.

Det är nämligen redan brist, säger Ulrika Boëthius, ordförande för Finansförbundet.

Efter skandalerna med misstänkt penningtvätt i Danske Bank och Swedbank, så ligger det ännu högre upp på prioriteringslistorna för många företag i finansbranschen att motverka penningtvätt, men det gör också att det blir ännu större brist på den personal som behövs.

Exempelvis sa ju Swedbank i samband med sin senaste kvartalsrapport att man skulle avsätta en miljard kronor för bland annat att förbättra arbetet med att motverka penningtvätt.

Tittar man på statistiken för antalet personer som jobbar med penningtvätt, så har det stigit dramatiskt de senaste åren, från enbart 7 personer år 2010, till närmare 460 år 2018.

Nu lär det vara fler som arbetar med just penningtvättsbekämpning delar av sin arbetstid, men det här är det antal som var registrerade att de hade den arbetsuppgiften enligt Finansförbundets statistik, som bygger på bankernas egna uppgifter.

Att bekämpa penningtvätt handlar inte enbart om att anställa ekonomer och jurister, utan även att utveckla datasystem som slår larm. Och även inom den branschen är det ju brist på utbildad personal.

Ulrika Boëthius anser att arbetsgivarna borde satsa betydligt mer på att vidareutbilda sin personal, och exempelvis utveckla samarbetet med högskolor och universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista